Huijausyrityksiä Adeccon nimissä! Olemme saaneet tietoomme, että Adecco Finlandin rekrytoijina esiintyvät henkilöt ovat lähestyneet ihmisiä viesteillä WhatsApissa, Facebookissa ja Messengerissä. Näillä henkilöillä ei ole mitään yhteyttä Adeccoon. Jos epäilet saamasi viestin oikeellisuutta, voit tarkistaa Adecco Finlandin yhteystiedot kotisivuiltamme. Kaikki avoimet työpaikkamme löytyvät täältä!

Announcement bar for clients

Lataa ilmainen CV-malli!

CV:n määritelmä on sinulle jo varmasti tullut tutuksi – CV eli ansioluettelo on kirjallinen tiivistelmä aiemmasta työkokemuksestasi, onnistumisistasi ja valmiuksistasi. Mutta tiedätkö, mistä aineksista saat tehtyä oikeasti hyvän CV:n? Ja miksi hyvä CV on ehkä tärkein työnhakudokumenttisi?

CV on tärkein työnhakudokumenttisi

CV on työnhaussa rekrytoijan ensimmäinen kontakti sinuun. Koska hakemuksia voi tulla jopa kymmeniä tai satoja, monesti juuri CV:n perusteella rekrytoinnista vastaava henkilö tekee päätöksen, ketkä hakijoista kutsutaan haastatteluihin. CV on tärkein työnhakudokumenttisi sen vuoksi, että huolellisesti laadittu CV auttaa sinua erottautumaan muiden hakijoiden joukosta ja herättämään rekrytoijan kiinnostuksen.

Ilmainen CV-malli

Työnhaku ei ole aina ihan helppo prosessi, ja CV:n tekeminen saattaa joskus jopa turhauttaa. Mitä asioita ansioluetteloon tulee lisätä? Kuinka paljon työkokemuksesta on järkevää kertoa? Jotta sinun ei tarvitse pähkäillä, miten hyvä CV tehdään, olemme laatineet sinulle CV-pohjan, joka on ladattavissa ilmaiseksi! Adeccon CV-malli on helppo ja nopea täyttää, ja yksinkertainen ulkomuoto sopii moneen tehtävään. Adeccon CV-malli toimii Word-sovelluksessa PC:llä ja myös Macilla. Fonttina CV-mallissa on käytetty Nunitoa, jonka voit käydä lataamassa ilmaiseksi Google Fontsista, jos et ole vielä ladannut kyseistä fonttia omalle tietokoneellesi.

Lataa ilmainen CV-pohja suomeksi tai englanniksi:

Millainen on hyvä CV?

Hyvä CV on lyhyesti sanottuna selkeä, ytimekäs ja riittävän informatiivinen. CV:n ei ole tarkoitus kertoa yksityiskohtaisesti urasi tai elämäsi jokaista vaihetta, vaan ansioluetteloon puretaan napakasti olennaiset työkokemukset, koulutukset sekä muut haettavan työtehtävän kannalta tärkeät seikat, kuten kielitaito, tietotekniset taidot sekä harrastus- tai vapaaehtoistoiminnan vastuuroolit. Olemme koonneet runsaasti CV-vinkkejä blogiimme, joten käy tutustumassa Adeccon DOs and DON’Ts sekä tarkemmat vinkit ansioluettelon tekemiseen! Oletko jo perehtynyt työnhakuoppaaseemme?

CV:n ulkomuotoon voi panostaa, mutta tärkeintä on, että CV on helposti luettava. CV:n laatimiseen on olemassa useita hyviä työkaluja, esimerkiksi Canvan ja Adoben avulla saat tehtyä persoonallisia ja kiinnostavia mallipohjia. Pidä kuitenkin huoli siitä, että visuaaliset elementit eivät mene luettavuuden edelle.

CV:n tärkeimmät tiedot:

  • Esittele itsesi napakasti ja lisää yhteystietosi
  • Listaa aiemmat työpaikat uusimmasta vanhimpaan
  • Koulutustiedot ja pätevyydet
  • Tietotekniset taidot eli ohjelmat ja järjestelmät, jotka hallitset
  • Kielitaito

CV tulee räätälöidä tehtäväkohtaisesti

Kun löydät kiinnostavalta vaikuttavan työpaikkailmoituksen, lue työpaikkailmoitus ajatuksen kanssa läpi ja kiinnitä huomio ilmoituksen avainsanoihin, etenkin tehtävässä vaadittaviin taitoihin ja ominaisuuksiin. Jos tehtävässä pärjäämiseksi vaaditaan esimerkiksi rutiinien sietokykyä tai tiimityöskentelytaitoja, tuo ansioluettelossasi esiin, miten olet päässyt hyödyntämään näitä taitoja aiemmissa rooleissasi tai opiskellessasi. Jos työpaikalla arvostetaan oma-aloitteisuutta, motivaatiota ja rohkeutta tarttua toimeen, älä jää piilottelemaan innokkuuttasi!

Kun CV:si on valmis, tarkista ennen dokumentin eteenpäin lähettämistä, että olet varmasti kirjannut yrityksen ja työtehtävän nimet oikein. Jos haet useampaa työtehtävää, on täysin inhimillistä, että väärä työpaikka lipsahtaa työnhakudokumentteihin. Tarkista myös, että omat yhteystietosi ovat oikein, jotta rekrytoija saa sinuun yhteyden. Anna siis itsestäsi hyvä ja huolellinen vaikutelma kirjaamalla tärkeät tiedot oikein!

Lataa ilmainen CV-pohja suomeksi tai englanniksi:

Me Adeccolla autamme sinua löytämään uuden työpaikan ja teemme työnhaun sinulle helpoksi. Käy selaamassa Adeccon avoimet työpaikat tai ota meihin yhteyttä!

Kirjoittaja
Adecco

Muita sinua kiinnostavia blogitekstejä