Huijausyrityksiä Adeccon nimissä! Olemme saaneet tietoomme, että Adecco Finlandin rekrytoijina esiintyvät henkilöt ovat lähestyneet ihmisiä viesteillä WhatsApissa, Facebookissa ja Messengerissä. Näillä henkilöillä ei ole mitään yhteyttä Adeccoon. Jos epäilet saamasi viestin oikeellisuutta, voit tarkistaa Adecco Finlandin yhteystiedot kotisivuiltamme. Kaikki avoimet työpaikkamme löytyvät täältä!

Announcement bar for clients

Sähköinen tuntikirjaus

Adeccolla käytetään työtuntien raportoimisessa sähköistä järjestelmää, Vuoroportaalia. Jotta portaalin käyttäminen sujuisi mahdollisimman helposti, olemme koonneet tälle sivulle ohjeistuksen työtuntien kirjaamiseen.

Mihin voin ottaa yhteyttä?

Kysymyksiä tai ongelmatilanne?

Jos sinulla on kysymyksiä Vuoroportaalin käyttämisessä tai käytössä ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä sähköpostitse järjestelmätukeen: userinfo@adecco.fi.Voit myös soittaa Adeccon yhteyshenkilöllesi.

Unohdin salasanani, miten toimin?

Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa ”Unohditko salasanasi” -linkkiä kirjautumisikkunassa. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit asettaa uuden salasanan.

Huomioithan, että salasanan voi vaihtaa vain kerran 24 tunnin sisään.

Milloin työtunnit kirjataan?

Työtunnit raportoidaan sen mukaan, millaisella palkkajaksolla työskentelet. Koska palkanmaksu Adeccolla perustuu toteutuneisiin työtunteihisi, käythän kirjaamassa työtuntisi ajoissa – ja tarkista, että kaikki kirjauksesi ovat varmasti oikein.

Kirjautuminen Vuoroportaaliin

Pääset Vuoroportaaliin alla olevan linkin kautta.

Saat saman linkin sekä kirjautumistunnuksen sähköpostitse, kun aloitat Adeccon vuokratyöntekijänä. Voit kirjautua Vuoroportaaliin sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Suosittelemme, että käytät Chrome-selainta, kun käytät Vuoroportaalia. Internet Explorer ei ole yhteensopiva portaalin kanssa.

Kuinka kirjaan työtuntini?

Aloitussivu

Kirjauduttuasi Vuoroportaaliin paina Työaikaraportit-linkkiä, jotta pääset lisäämään työtuntisi ja tarkastelemaan työaikaraporttejasi.

Sivun alareunassa näet työaikaraportit, joita et vielä ole täyttänyt.

Sinun ei tarvitse lähettää eteenpäin työaikaraporttia viikoilta, jolloin et olet tehnyt lainkaan työtunteja.

Työaikaraporttini

Työaikaraportit-näkymästä voit selata niin aiempien kuin tulevien viikkojen työaikaraportteja sekä täyttää käynnissä olevan viikon työtunnit.

Saat kunkin viikon työtuntinäkymän auki, kun painat nuolinäppäintä tehtävänimikkeen alapuolella. Historia-välilehdeltä näet jo hyväksytyt ja umpeutuneet työaikaraporttisi.

Jos olet saanut useamman viitenumeron tai sinulla on voimassa useampi toimeksianto, tarkistathan, että kirjaat työtuntisi oikeiden toimeksiantojen tai viitenumerojen alle. Jos et löydä oikeaa viitenumeroa tai toimeksiantoa työaikaraporttien joukosta, otathan yhteyttä Adeccon yhteyshenkilöösi ennen työtuntien kirjaamista. Viitteen voit tarkistaa työaikaraportin yläreunasta.

Kuinka työtunnit kirjataan?

Koska tuntikirjaukset ovat perusteena palkanmaksulle, kirjaathan tuntisi huolellisesti. Varmista ennen työaikaraportin lähettämistä, että kaikki tiedot ovat varmasti oikein. Tallenna tuntikirjauksesi ennen kuin lähetät tiedot eteenpäin. Jos sinulla ei ole ollut työtunteja viikon aikana, sinun ei tarvitse tehdä kirjauksia.

Lisää

  • työtuntien aloituksen ajankohta
  • milloin työpäiväsi on päättynyt
  • oletko pitänyt palkattomia taukoja

Valitse tekemäsi työaika alasvetolaatikosta tai syötä aika muodossa 00:00. Jos olet esimerkiksi ollut töissä aikavälillä 8–16, kirjaa aloitusajankohdaksi 08:00 ja päättymisajankohdaksi 16:00.

Jos teet samanlaisen vuoron kuin edeltävänä päivänä, voit kopioida samat kellonajat seuraavalle päivälle.

Jos poistat työvuoron, älä käytä kellonaikaa 00:00, vaan tyhjennä kentät.

Kuinka kirjaan poissaoloni?

Jos et ole esimerkiksi sairastumisen vuoksi päässyt tekemään sovittua työvuoroa, kirjaa poissaolosi Vuoroportaaliin. Huomaathan, että poissaolosta tehty merkintä työaikaraporttiin ei ole yhtä kuin ilmoitus poissaolosta. Poissaolot tulee ilmoittaa viipymättä sekä Adeccon yhteyshenkilöllesi että Adeccon asiakasyrityksen esihenkilölle. Sairaspoissaolon ilmoittaminen on edellytys palkanmaksulle.

Kirjaa poissaolopäivälle kellonajat, jolloin työvuoro olisi sovitun mukaan alkanut ja päättynyt. Lisää myös palkaton tauko, jos se olisi kuulunut työpäivääsi.

Klikkaa ”olin poissa koko päivän / osan päivästä” ja valitse poissaolon syy listalta, esimerkiksi sairaspoissaolo, vanhempainvapaa, lapsen sairaus, työajanlyhennysvapaa tai terveystarkastus.

Jos olet ollut osan päivästä pois, lisää poissaolosi alkamis- ja päättymisajat työaikaraporttiisi.

Jos listalta ei löydy poissalosi syytä, valitse ”Muu poissaolo” ja tarkenna kommenttikentässä, miksi olet ollut poissa.

Kuinka kirjaan lomat Vuoroportaalissa?

Lomat sovitaan asiakasyrityksen ja Adeccon yhteyshenkilön kanssa ennen lomakauden alkua ja ilmoitetaan palkkahallinnolle etukäteen sähköpostitse hyvissä ajoin. Näin ollen palkallisia lomapäiviä ei tarvitse erikseen kirjata Vuoroportaaliin. Jos haluat kirjata lomasi työaikaraporttiisi, valitse poissaolon syyksi ”Muu poissaolo” ja lisää kommenttikenttään tieto, että pidät lomaa.

Miten kirjaan ylityötunnit?

Ylitöistä sovitaan aina etukäteen asiakasyrityksen kanssa. Ylityökorvaus määräytyy vallitsevan työehtosopimuksen mukaan.

Jos sinulle maksetaan ylityökorvausta, kirjaa ylityötuntisi työpäiväkohtaisesti ja valitse Ylityö-laatikko.

Jos käytössä on tasoittumisjärjestelmä tai teet tunteja sisään, lisää tästä tieto kommenttikenttään. Näin työtunnit menevät palkanmaksuun ilman ylityökorotuksia – älä valitse tällöin Ylityö-laatikkoa.

Jos työpaikallasi on käytössä työaikapankki, Adeccon yhteyshenkilösi antaa sinulle erillisen ohjeistuksen.

Miten kirjaan lisät?

Lisät maksetaan työsuhteessasi noudatettavan työehtosopimuksen mukaisesti. Valitse ”Lisät”-kohdan alasvetolaatikosta työtehtävääsi kuuluvat lisät, esimerkiksi olosuhdelisä, ja niiden määrän (kappale/tunti). Voit valita ”Lisät”-kohdasta useamman lisän. Jos listasta puuttuu jokin lisä, otathan yhteyttä Adeccon yhteyshenkilöösi.

Päivärahat ja kilometrikorvaukset täytetään erilliseen matkalaskuun, johon saat ohjeistuksen Adeccon yhteyshenkilöltäsi.

Jos sinulla on palkanmaksuun liittyviä lisätietoja, jokaisen työpäivän kohdalla on erillinen kommenttikenttä, jossa voit tehdä tarkennuksia.

Miten kirjaan muut korvaukset?

Jos sinulle maksetaan ateriakorvaus, lisää tieto kommenttikenttään. Kirjaa tiedot päiväkohtaisesti.

Työaikaraportin lähettäminen

Työpaikkasi esihenkilö tai työnjohto tarkistaa ja hyväksyy työtuntisi.

Kun olet täyttänyt työtuntisi työaikaraporttiin ja olet tarkistanut, että kaikki tiedot ovat oikein, voit tallentaa tai lähettää tuntisi eteenpäin. Ennen kuin lähetät työaikaraporttisi, kirjaa työtuntisi koko viikolta.

”Tallenna”-painiketta painamalla työaikaraporttisi ei lähde vielä eteenpäin, vaan voit muokata työtuntejasi niin kauan kuin palkkajakso on auki. Huomaathan, etteivät tallennetut työaikaraportit siirry hyväksyttäviksi tai palkanlaskentaan.

”Lähetä”-painiketta painettuasi työaikaraporttisi siirtyy asiakasyrityksen hyväksyttäväksi, etkä pääse enää muokkaamaan työtuntejasi. Jos huomaat lähettämässäsi työaikaraportissa virheen, pyydä asiakasyrityksen yhteyshenkilöäsi hylkäämään työaikaraportin. Tällöin työaikaraportti palautuu sinulle muokattavaksi.

Kun työaikaraporttisi on lähtenyt asiakasyritykselle tarkastettavaksi, työaikaraportin tila muuttuu muotoon ”lähetetty”.

Työaikaraportin tilamerkinnät

Avoin

Kun palkkajakso on vielä käynnissä, voit lisätä ja muokata tuntikirjauksiasi työaikaraportissa.

Lähetetty

Kun lähetät työaikaraporttisi työpaikan esihenkilön tai työnjohdon hyväksyttäviksi, et enää pääse muokkaamaan raporttia.

Hyväksytty

Kun esihenkilösi on käynyt tarkistamassa ja hyväksymässä raportit, työaikaraporttisi tila muuttuu hyväksytyksi. Työaikaraportti ei ole tässä kohtaa enää muokattavissa.

Hylätty

Saat sähköpostilla viestin, jos työaikaraporttisi on hylätty. Näet kommenteista, mitä sinun täytyy muokata työaikaraportilla. Kirjaudu Vuoroportaaliin tekemään tarvittavat muutokset ja lähetä se uudelleen hyväksyttäväksi mahdollisimman pian saatuasi viestin hylkäyksestä.

Umpeutunut

Umpeutuneille työaikaraporteille ei pääse syöttämään tunteja. Jos sinulla on jäänyt kirjaamatta työtunteja, ota välittömästi yhteyttä Adeccon yhteyshenkilöösi. Työaikaraportit lukkiutuvat, kun palkkajakso päättyy.

  • Jos työskentelet kahden viikon palkkajaksolla, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana maanantaina klo 24 mennessä.
  • Jos työskentelet puolen kuukauden palkkajaksolla (kuun 1.–15. päivä sekä 16. päivästä kuun loppuun) tai kuukausipalkkaisena työntekijänä, lähetä työaikaraportit palkkajakson päätyttyä viimeistään seuraavana päivänä klo 24.00 mennessä.

Työaikaraportin umpeutumisen jälkeen lähetä työaikaraportin ulkopuolelle jääneet työtuntisi palkkahallintoon viipymättä sähköpostitse ja pyydä asiakasyrityksen esihenkilöltä kuittaus.

Kaksi työvuoroa samana päivänä

Jos olet tehnyt kaksi työvuoroa eri toimeksiannoille saman päivän aikana, kirjaa työtuntisi toteutuneen mukaan kullekin toimeksiannolle.

Jos teit päivän aikana kaksi työvuoroa samalle toimeksiannolle, noudata alla olevia ohjeita:

  • Lisää päivälle koko työpäivän pituus eli aika, jolloin aloitit ensimmäisen vuoron, ja aika jolloin, jälkimmäinen vuoro päättyi.
  • Klikkaa ’Olin poissa koko päivän / osan päivästä’ ja valitse poissaolon syyksi ”Muu poissaolo”.
  • Lisää vuorojen välissä ollut aika poissaolotunteihin sekä tarkenna kommenttikenttään, että olet tehnyt useamman työvuoron.

Poissaolotunnit vähentyvät kirjaamastasi kokonaistyöajasta.