Huijausyrityksiä Adeccon nimissä! Olemme saaneet tietoomme, että Adecco Finlandin rekrytoijina esiintyvät henkilöt ovat lähestyneet ihmisiä viesteillä WhatsApissa, Facebookissa ja Messengerissä. Näillä henkilöillä ei ole mitään yhteyttä Adeccoon. Jos epäilet saamasi viestin oikeellisuutta, voit tarkistaa Adecco Finlandin yhteystiedot kotisivuiltamme. Kaikki avoimet työpaikkamme löytyvät täältä!

Announcement bar for clients

Työntekijöiden tuntien hyväksyminen

Tarkista ja hyväksy työntekijän tunnit helposti ja nopeasti Aapo-portaalissa

 • Kirjaudu Aapoon
  Kirjaudu portaaliin sähköpostitse saamillasi tunnuksilla.
 • Työaikaraportit ja toimeksiantojen tiedot
  Portaalissa voit tarkastella sekä työntekijöiden täyttämiä työaikaraportteja että voimassa olevia ja päättyneitä toimeksiantoja.
 • Hyväksy työtunnit
  Voit tarkistaa kaikkien työntekijöiden tunnit samalla kertaa tai tarkastella yksittäisten työntekijöiden tunteja.
 • Salasanan unohtuminen?
  Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa Unohtuiko salasana? -linkkiä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset vaihtamaan salasanasi.

Palkkajaksot

Työntekijä lähettää tunnit työpaikan työnjohdolle tai esihenkilölle tarkastettaviksi palkkajakson päätyttyä. Työntekijöiden palkat ja yritykselle lähetettävät laskut perustuvat työntekijän toteutuneisiin työtunteihin.

Vaikka työaikaraportit olisivat jääneet asiakasyrityksemme edustajalta hyväksymättä, työaikaraportit menevät automaattisesti palkkahallinnon käsiteltäviksi ja maksettaviksi sellaisinaan, jotta palkat saadaan maksuun työntekijöille palkanmaksuaikataulun mukaisesti. Jotta voit varmistua siitä, että laskutukseen siirtyvät tiedot ovat

oikein, käythän tarkistamassa sinulle ohjautuvat työaikaraportit ajoissa.

Työntekijät työskentelevät eri palkkajaksoilla vallitsevan työehtosopimuksen mukaisesti. Saat aina sähköpostitse muistutusviestin viimeisen hyväksymispäivän aamuna, mikäli sinulla on hyväksyntää odottavia työaikaraportteja. Huomaathan, että joidenkin palkkajaksojen osalta hyväksymisaika on yhden arkipäivän lyhempi esimerkiksi arkipyhien vuoksi. Saat kuitenkin erillisen muistutuksen sähköpostiisi tällaisissa tilanteissa.

Kahden viikon palkkajakso

Alla olevasta aikataulusta voit tarkistaa, milloin palkkajakso alkaa ja päättyy sekä milloin tunnit on hyväksyttävä.

Lataa aikataulu työtuntien hyväksymiseen.

Puolen kuun palkkajakso

Tarkista oheisesta aikataulusta, milloin tunnit tulee viimeistään hyväksyä.

Lataa aikataulu työtuntien hyväksymiseen.

Kuukausipalkka

Käythän tarkistamassa ja hyväksymässä tunnit mahdollisimman nopeasti palkkajakson päättymisestä.

Lataa aikataulu työtuntien hyväksymiseen.

Sisäänkirjautuminen Aapo-portaaliin

 • Saat portaaliin kirjautumista varten käyttäjätunnuksen ja linkin https://aapo.adecco.fi/aapo/login sähköpostiisi.
 • Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa Aapo-portaaliin, aseta salasana ja hyväksy tietosuojalausekkeet.
 • Järjestelmä pyytää sinua vaihtamaan salasanasi 90 päivän välein.
 • Voit käyttää portaalia vain tietokoneella. Portaalia suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti Chrome-selaimella – portaali ei ole yhteensopiva muiden selainten kanssa.
 • Voit valita portaalin käyttökieleksi suomen tai englannin. Jos haluat vaihtaa kielen, olethan yhteydessä yhteyshenkilöösi.
 • Ongelmatilanteissa ota yhteyttä sähköpostitse userinfo@adecco.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Adeccon yhteyshenkilöösi.

Työaikaraportit

Tässä osiossa käymme tarkemmin läpi työaikaraporttien tarkastamista ja hyväksymistä.

 • Hyväksythän työntekijän työaikaraportit erillisen hyväksymisaikataulun mukaisesti puolen kuun, kahden viikon tai kuukauden palkkajakson mukaan.
 • Työaikaraportit-välilehdellä näet hyväksyntää odottavat työaikaraportit työntekijäkohtaisesti. Jos näkymä on tyhjä, sinulla ei ole hyväksyttäviä työaikaraportteja.
 • Voit suodattaa työaikaraportteja palkanlaskentajakson mukaan.
 • Voit tarkastella viikko- sekä päiväkohtaisia kirjauksia klikkaamalla ”Laajenna”- painiketta tai klikkaamalla työntekijän tai työaikaraportin edessä olevasta nuolesta.
 • Voit muokata sarakkeen leveyttä ottamalla sarakkeen reunasta kiinni ja venyttämällä sitä oikealle tai vasemmalle.

Jos näkymä on tyhjä, sinulla ei ole hyväksyttävä työaikaraportteja. Jos sinulla pitäisi kuitenkin olla jo työaikaraportteja tarkastettavana, otathan välittömästi yhteyttä Adeccon yhteyshenkilöösi.

Työntekijän ylityöt ja lisät

Asiakasyritys ja työntekijä sopivat ylitöistä tapauskohtaisesti ja tarpeen mukaan. Jos työntekijä on kirjannut ylitöitä, maksetaan ne työehtosopimuksen mukaisesti prosentuaalisilla korotuksilla.

Ylityömerkinnät näkyvät ylityösarakkeessa ”kyllä”-merkintänä. Samalla näet myös tarkemmat kommentit sekä työntekijän kirjaamat päiväkohtaiset lisät.

Voit tarkistaa, mille päivälle ylityömerkintä on tehty, kun laajennat näkymän päivätasolle.

Laajentamalla näkymää työaikaraporttitasolle saat tarkemmin näkyviin työlle määritellyt viitteet työaikaraporttikohtaisesti.

Yksittäisen työaikaraportin tarkistaminen

Saat yksittäisen työaikaraportin tarkat tiedot tarvittaessa auki klikkaamalla sen numeroa. Työaikaraportin tiedoista näet muun muassa viitteen, tilauksen nimen, työntekijän nimen, statuksen, koko viikon työtuntimäärän sekä poissaolotunnit.

Työaikaraportin oletusnäkymässä näet

 • työvuoron aloitus- ja lopetusajat (tauko vähennetään työtunneista automaattisesti, jos työntekijä on sen merkinnyt)
 • tehdyt työtunnit päivätasolla
 • poissaolotunnit
 • ylityöt (Y=merkitty ylityöksi) eli prosentuaalisilla korotuksilla maksettavaksi menevät ylityötunnit
 • työntekijän merkkaamat lisät sekä niiden lukumäärän
 • työntekijän päiväkohtaiset kommentit (jos työntekijällä on päiväkohtaista raportoitavaa työvuorojen lisäksi)

Jos työntekijä on ollut poissa töistä, näet poissaolon syyn klikkaamalla vasemmassa alareunassa olevaa ”Näytä kaikki” -painiketta.

Työntekijän koko viikkoa koskevat kommentit löydät sivun alareunasta.

Työaikaraportin hyväksyminen tai hylkääminen

Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun sinulla on työaikaraportti hyväksyttävänä. Pääset pikahyväksymään työaikaraportin myös vastaamalla suoraan sähköpostiin HYVÄKSYN tai HYLKÄÄN. Huomioithan kuitenkin, että sähköpostiin tulevassa ilmoituksessa on kuitenkin vain suppea yhteenveto työntekijän lähettämästä työaikaraportista. Nähdäksesi kaikki työaikaraportin tiedot sinun tulee kirjautua Aapoon.

Voit hyväksyä työaikaraportin suoraan hyväksyntää odottavien listalta valitsemalla työaikaraportin ja klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa nuolta sekä valitsemalla ”Hyväksy”. Voit myös halutessasi valita yhden tai useamman työaikaraportin ja klikata sivun yläreunassa olevaa ”Hyväksy kaikki”-painiketta. Tällöin hyväksyt samanaikaisesti kaikki valitsemasi työaikaraportit.

Huomioithan, että työaikaraportteja voi hyväksyä tai hylätä vain työntekijä- tai viikkotasolla. Hyväksytyt työaikaraportit siirtyvät Adeccon taloushallinnon käsiteltäviksi.

Voit myös hyväksyä tai hylätä yksittäisen työaikaraportin avaamalla työaikaraportin ja klikkaamalla sen alaosassa olevasta ”Hyväksymishistoria”- kohdasta hyväksy tai hylkää.

Virheet työaikaraportissa

Jos työaikaraportissa on virheitä tai puutteita, voit hylätä sen portaalissa joko hyväksyntää odottavien näkymästä tai avaamalla kyseisen työaikaraportin.

Jos hylkäät työaikaraportin, sinun täytyy lisätä hylkäyksen syy kommenttikenttään. Työntekijä näkee kommenttisi hänelle palautuvassa työaikaraportissa.

Kun työntekijä on tehnyt muokkaukset, työaikaraportti palautuu sinulle uudelleen hyväksyttäväksi. Saat tästä erillisen ilmoituksen sähköpostitse.

Työaikaraporttien tarkastelu

Hyväksyntää odottavien työaikaraporttien alapuolelta voit tarkastella muitakin työaikaraportteja.

Voit tarkastella kaikkia työaikaraportteja tai suodattaa niitä statuksen mukaan:

 • All/Kaikki
 • Approved/Hyväksytty
 • Edited by payroll / Palkkahallinnon muokkaama
 • Expired / Umpeutunut
 • Pending approval / Odottaa hyväksyntää
 • Rejected / Hylätty
 • System approved / Automaattisesti hyväksytty (työaikaraportit ovat siirtyneet palkanlaskentaan ilman hyväksyntää)
 • Viimeksi tarkastellut (oletus)