Huijausyrityksiä Adeccon nimissä! Olemme saaneet tietoomme, että Adecco Finlandin rekrytoijina esiintyvät henkilöt ovat lähestyneet ihmisiä viesteillä WhatsApissa, Facebookissa ja Messengerissä. Näillä henkilöillä ei ole mitään yhteyttä Adeccoon. Jos epäilet saamasi viestin oikeellisuutta, voit tarkistaa Adecco Finlandin yhteystiedot kotisivuiltamme. Kaikki avoimet työpaikkamme löytyvät täältä!

Announcement bar for clients

Adeccon oppisopimuspalvelu

Oppisopimus on erinomainen vaihtoehto riittävän henkilöstömäärän turvaamiseksi, kun alalla on osaamispulaa tai kovaa kilpailua ammattitaitoisista tekijöistä. Lisäksi oppisopimus on yritykselle mahdollisuus kehittää henkilöstön tietotaitoja entistä monipuolisimmiksi.

Mitä oppisopimus tarkoittaa?

Oppisopimuksella tarkoitetaan sitä, että työnantajayritys kouluttaa uuden tai yrityksessä töissä olevan työntekijän uuteen työhön. Oppisopimuksella opiskeleva kouluttautuu uudelle alalle työtä tehdessään.

Oppisopimus on turvallinen keino varmistaa, että yritykselläsi on riittävää, sitoutunutta ja tarvittavaa osaamista – nyt ja tulevaisuudessa. Koska osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö on avainasemassa yrityksesi menestystarinassa, yksittäisen työntekijän tai suuremman henkilöstömäärän oppisopimuskoulutus on yhtä kuin sijoitus tulevaan.

Oppisopimuksella opiskelevan ei välttämättä tarvitse suorittaa kokonaista tutkintoa, vaan oppisopimukseen sisällytettävät lisäkoulutukset voidaan räätälöidä yrityksesi tarpeisiin. Oppisopimuskoulutuksen osapuolia ovat asiakasyritys, johon opiskelija kouluttautuu, oppilaitos, oppisopimustoimija sekä Adecco työnantajan roolissa.

Oppisopimus

Säästää pitkällä aikavälillä yrityksesi resursseja.

On turvallinen keino varmistaa, että yritykselläsi on riittävästi osaamista.

Edistää työntekijöiden viihtyvyyttä ja sitoutumista yritykseesi.

Oppisopimuksen osapuolet

Oppilaitos

järjestää lähiopetuspäiviä oppilaitoksessa 1–4 päivää kuukaudessa. Opiskelu tapahtuu pääosin työpaikalla työtä suorittaen.

Asiakasyritys

vastaa työpaikkaohjaajan järjestämisestä oppisopimuskoulutettavalle. Työpaikkaohjaaja huolehtii opiskelijan työpaikalla tapahtuvasta ohjauksesta ja opiskelijan tukemisesta. Työpaikkaohjaaja voi olla esimerkiksi opiskelijan lähin esihenkilö, tiiminvetäjä tai kollega. Yritys voi kouluttaa joko yhden tai useamman työntekijän oppisopimuksella, ja lisäksi oppisopimusta voidaan hyödyntää silloin, kun yritys tarvitsee erityisosaamista – opiskelija voi suorittaa yksittäisiä osia tutkinnosta.

Oppisopimustoimija

huolehtii opetussuunnitelman laatimisesta ja toteuttaa oppisopimukseen liittyvät sopimusjärjestelyt muiden oppisopimustahojen kanssa.

Adecco

vastaa työnantajana työsuhteen elinkaaren kaikista vaiheista, kuten työterveyshuollon järjestämisestä ja palkanmaksusta. Lisäksi voimme huolehtia oppisopimuskoulutukseen osallistuvien opiskelijoiden hakuprosessista, kun yrityksessäsi ei ole lisä- tai uudelleenkoulutettavaa henkilöstöä.

Tärkeitä asioita oppisopimuksesta

  • Oppisopimus on työnantajan ja koulutettavan työntekijän välillä solmittava määräaikainen työsopimus, joka on kestoltaan 4–36 kuukauden mittainen.
  • Opiskelijan täytyy olla vähintään 15-vuotias, mutta muita kriteerejä ei ole.
  • Oppisopimus voidaan liittää noin 2 vuotta kestävän perustutkinnon suorittamiseen tai 1–1,5 vuotta kestävään ammatti- ja erikoistutkintoon. Opintojen kestoon vaikuttavat opiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma ja aiemmin suorittamat ammattitutkinnot.
  • Työnantajan tulee maksaa opiskelijalle oppisopimuskoulutuksen ajalta palkkaa vallitsevan, työtehtävää koskevan työehtosopimuksen mukaisesti. Muita suoria kuluja työnantajalle ei kuitenkaan tule. Mahdollinen oppilaitoksen tutkintomaksu on opiskelijalle tuleva kulu.
  • Oppisopimuskoulutus voidaan järjestää joko yhdelle tai useammalle työntekijälle.
  • Työtuntien vähimmäismäärä on 25 tuntia viikossa.
  • Työntekijän on mahdollista suorittaa mikä tahansa toisen asteen ammatillinen tutkinto, ja oppisopimuksen kautta suoritetusta tutkinnosta saa jatko-opintokelpoisuuden myöhempiä opintoja varten.
  • Oppisopimuksella voi opiskella ensimmäisen ammatin tai siirtyä uudelle alalle.

Esimerkkejä ammateista, joihin yrityksesi voi työllistää oppisopimuksella

Elintarvikealan perustutkinto

Isännöinnin ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto

Sähköalan perustutkinto

Teollisuuden kunnossapitotehtävien ammattitutkinto

Miksi Adecco kumppaniksi?

Oppisopimus on turvallinen ja työntekijöitä sitouttava keino osaavan henkilöstön saavuttamiseen. Yhteistyökumppaninasi Adecco huolehtii oppisopimuskoulutuksen rekrytointiprosessin kaikista vaiheista aina työpaikkailmoituksen julkaisemisesta markkinointiin ja hakijoiden kontaktointiin sekä haastatteluihin. Ymmärrämme alueelliset ja eri toimialojen haasteet; oppisopimus on tehokas keino tarvittavan työvoiman takaamiseen.

Oppisopimusopiskelijat voivat olla Adeccon vuokratyöntekijöitä jo opiskeluaikana, ja tällöin kaikki työnantajavastuut ovat Adeccon huolehdittavina. Koulutuksen päätyttyä työntekijöiden työsuhteet voivat jatkua Adeccolla tai voit rekrytoida henkilöt omaan yritykseesi.

Monipuolista henkilöstöpalvelua Adeccolta

Adeccolla on pitkät perinteet Suomessa: olemme jo yli 20 vuoden ajan yhdistäneet asiakasyritystemme mielenkiintoisia työpaikkoja ja taitavia työntekijöitä. Tavoitteenamme olla maamme vastuullisin ja luotettavin henkilöstöpalvelualan toimija.

Paikallisen ymmärryksemme lisäksi meillä on vahva kansainvälinen tausta. Adecco osa maailman suurinta ja johtavaa henkilöstöratkaisuja tarjoavaa Adecco Groupia, jolla on maailmanlaajuisesti 5000 toimipistettä yli 60 maassa.

Tutustu Adeccoon

Löydä se oikea osaaja

Autamme sinua löytämään ja rekrytoimaan yrityksesi tarpeisiin parhaiten soveltuvia tekijöitä riippumatta siitä, tarvitsetko väliaikaista vahvistusta vai oletko rekrytoimassa työntekijän vakituiseksi osaksi tiimiäsi.

Etsitkö töitä? Jätäthän hakemuksesi avoimien työpaikkojemme kautta tai rekisteröitymällä työnhakijaksi. Huomaathan, ettemme voi käsitellä alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta tulleita hakemuksia.

The contact form on our website is primarily designated for client inquiries and communication. We kindly request that job seekers refrain from using this form to submit their applications or contact information and send their application through our Vuoro portal instead.

1. Välj yrkesroll


2. Välj antal medarbetare

Rekrytering

Totalt: 0 kr - 0 kr


Bemanning

Timpris: 0 kr - 0 kr / timme

Månadspris: * 0 kr - 0 kr / månad


Prisintervallet tar hänsyn till kandidatens kompetensnivå och regionala prisskillnader.

* Månadspriset baseras på 40 timmar/vecka. Alla priser är exkl. moms.

Tarvitsetko henkilökuntaa?

Vastaamme saman päivän aikana! *

Please note this contact form is designated for client inquiries.
We are not able to process applications submitted through this form.

Tarvitsen:


*Koskee yhteydenottopyyntöjä, jotka tulevat arkisin klo 8.00-14.00. Sen jälkeen tulleet yhteydenotot kontaktoidaan klo 10.00 mennessä seuraavana työpäivänä.

Lähettämällä lomakkeen vahvistan, että olen lukenut ja ymmärtänyt tietosuojakäytännön.

GDPR-ehdot

Täyttämällä yhteydenottolomakkeen vahvistat, että olet lukenut ja ymmärrät Adeccon tietosuojakäytännön.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai pyyntöjä tai tarvitset lisätietoja, voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia seuraavaan osoitteeseen: privacy@adecco.fi
Takaisin

Kiitos mielenkiinnostasi!

Adeccolta otetaan sinuun pian yhteyttä!