Announcement bar for clients

Adecco Select: Suorahaulla osaajat vaativiinkin hakuihin

Kaipaako yrityksesi uusia osaajia? Ota meihin yhteyttä!

Adeccon suorahakupalvelu on oikea ratkaisu sopivan osaajan tavoittamiseen, kun yrityksesi toimialalla on pulaa soveltuvista, aktiivisista työnhakijoista tai yrityksesi kaipaa tiettyä erityisammattitaitoa. Adecco Select -suorahakutiimi toimii koko Suomen laajuisesti, ja ymmärrämme toimialakohtaiset ja maantieteelliset haasteet kandidaattimarkkinoilla. Tässä blogitekstissä suorahakutiimimme kertoo tarkemmin, miksi juuri Adecco on oikea valinta yrityksesi suorahakukumppaniksi.

Suorahaku tarkoittaa sopivien ehdokkaiden etsimistä yrityksessä avoimena olevaan työtehtävään ilman, että työpaikasta tehdään välttämättä julkista työpaikkailmoittelua. Perinteisesti suorahakua on hyödynnetty yrityksen ylimmän johdon rekrytoinneissa, mutta nykyään suorahaun suosio on kasvanut myös erilaisissa asiantuntijahauissa, joissa ulkoisen ilmoitushaun kautta ei ole tavoitettu tarvittavaa osaamista tai rekrytointi halutaan pitää luottamuksellisena. Suorahaun synonyymeina käytetään usein ilmaisuja executive search, hiljainen haku sekä headhunting.

Adeccolla on kansainvälinen tausta ja vahva paikallistuntemus

Olemme osa maailman johtavaa henkilöstöratkaisuja tarjoavaa Adecco Groupia, mikä mahdollistaa meille vankan perustan yhteistyöhön kansainvälisten asiakasyritystemme kanssa. ”Globaali taustamme on yksi valttikorteistamme; meillä on hyvin kattavat asiakas- ja kandidaattiverkostot kaikissa Adecco-maissa, joten olemme oikea kumppanivalinta niin suorahakuihin kuin rekrytointeihin ympäri maailman”, kertoo Head of Recruitment Services, suorahakupalvelusta vastaava Maarit Yrjänheikki.

Adeccolla globaali tausta ja paikallistuntemus kulkevat käsi kädessä. Olemme toimineet jo yli 20 vuoden ajan suomalaisilla työmarkkinoilla yhdistäen oikeita osaajia asiakasyritystemme mielenkiintoisiin tehtäviin. ”Meillä on globaali organisaatio takana, mutta toimimme lokaalisti viidellätoista paikkakunnalla. Näin voimme tarjota paikallista tuntemusta globaaleille yrityksille”, Select-tiimin Senior Executive Search Consultant Salla Jämsä kuvailee.

Hakija- ja työmarkkinoiden ymmärrys ovat suorahaun tukipilareita

Adecco Select -tiimi on keskittynyt erityisesti Tech-, Digital- ja IT-tehtävien, teollisuuden sekä kestävää kehitystä tukevien Clean & Green Tech -roolien haastaviin hakuihin, ja lisäksi toimialaosaamisemme ulottuu taloushallinnon ja rahoituksen sekä myynnin ja markkinoinnin rekrytointeihin. Meillä on laajat verkostot ja referenssit myös kiinteistöjohtamisen (real estate management) maailmassa.

Kandidaattimarkkinoiden ymmärtäminen on yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun yritys valitsee HR-kumppania. Hyvän kandidaattikokemuksen takaaminen on äärimmäisen tärkeää, mutta osaajapoolin ylläpitäminen ja uusien potentiaalisten ehdokkaiden etsiminen vaativat yritykseltä roimasti panostusta ja resursseja. Kun osaajaverkoston hallinta ja identifiointi on ulkoistettu suorahakukumppanille, yritykselle jää huomattavasti enemmän aikaa ydinliiketoimintaan.

Maarit Yrjänheikki korostaa, että tässä Adeccon asiantuntijuus tulee esiin. ”Adeccon suorahakukonsulteilla on noin 15 vuoden kokemus suorahauista ja siten vahvat kandidaattiverkostot ja ymmärrys eri toimialoista”, Yrjänheikki iloitsee ja jatkaa: ”Select-tiimin researcherit pitävät jo olemassa olevasta kandidaattikunnasta hyvää huolta ja ottavat heihin säännöllisesti yhteyttä. Lisäksi meillä on dedikoitunut markkinointitiimi, joka pyrkii jatkuvasti tavoittamaan uusia osaajia verkostoihimme."

Adeccon suorahakupalvelu rakennetaan yrityksesi tarpeiden mukaan

Adeccon suorahakupalvelut ovat yrityksen hyödynnettävissä niin ylimmän johdon rekrytoinneissa kuin haastavissa asiantuntijahauissa. ”Kaikki henkilöstöpalvelualan toimijat eivät pysty tarjoamaan suorahakua ratkaisuna muihin kuin johtotason hakuihin, mutta Adecco tekee johtotason lisäksi asiantuntijasuorahakua”, kuvailee Salla Jämsä.

Adecco Select -suorahakupalvelu räätälöidään aina vastaamaan asiakasyrityksemme tarpeita. Voimme tukea suorahakua esimerkiksi kustannustehokkaalla digitaalisella mainoskampanjoinnilla, jolloin hakua saadaan kohdistettua toivottuun kohderyhmään esimerkiksi tietyn ammattiosaamisen tai -taustan perusteella. Mainonnalla saadaan houkuteltua mukaan passiivisia ehdokkaita eli potentiaalisia osaajia, joilla ei ole aktiviinen työnhaku käynnissä. Työpaikkamainonta on lisäksi erinomainen ja tehokas konsti yrityksesi työnantajamielikuvan vahvistamiseksi. Lue lisää, miten Adeccon markkinointipalveluilla tuetaan yrityksesi rekrytointiprosesseja ja vahvistetaan työnantajamielikuvaa.

Jotta yrityksesi voi varmistua siitä, että valittava henkilö täyttää niin niin tehtävässä vaadittavat osaamisvaatimukset kuin pehmeät taidot, Adeccon arviointipalvelut antavat työkaluja rekrytointipäätöksen tekemiseen – ja myös tulevaisuuden esihenkilötyöskentelyyn. Adeccon rekrytointipalveluihin kuuluvat olennaisesti kattavat ja laadukkaat arviointimenetelmät ja -työkalut, ja kokenut arviointitiimimme tarjoaa yrityksellesi objektiivisen, menetelmiin pohjautuvan näkökulman rekrytointipäätöksen tueksi. Tutustu Adeccon arviointipalveluihin!

Adecco Select -tiimissä on monipuolista osaamista ja vuosien kokemusta

Adeccon suorahakutiimi koostuu eritasoisten johdon ja asiantuntijoiden vaativista rekrytoinneista kokemusta kerryttäneistä Executive Consultant -ammattilaisista sekä heidän rinnallaan työskentelevistä Researcher-suorahakijoista. ”Adeccolla on todella pitkä perinne vaativien rekrytointien läpiviemisestä ja hirveän osaava porukka Select-tiimissä. Kun nämä yhdistetään, tulokseksi saadaan Adeccon lyömättömät palvelut”, tiivistää Tero Ojaniemi, joka työskentelee Select-tiimissä roolissa Senior Recruitment Manager.

”Select-tiimin toiminta ei ole vain yksilösuoritusta, vaan yhdessä meillä on vuosien tausta HR:stä ja alan palveluista. Kokemuksestamme kumpuaa vahvuutemme; meillä on todella vahvaa ymmärrystä ja näkemystä eri asiakasyrityksistä ja heidän tarpeistaan”, Tero Ojaniemi painottaa.

Haluatko kuulla lisää, miten Adecco voi auttaa yritystäsi suorahakupalvelulla? Ota meihin yhteyttä!

Kirjoittaja
Adecco

Muita sinua kiinnostavia blogitekstejä