Huijausyrityksiä Adeccon nimissä! Olemme saaneet tietoomme, että Adecco Finlandin rekrytoijina esiintyvät henkilöt ovat lähestyneet ihmisiä viesteillä WhatsApissa, Facebookissa ja Messengerissä. Näillä henkilöillä ei ole mitään yhteyttä Adeccoon. Jos epäilet saamasi viestin oikeellisuutta, voit tarkistaa Adecco Finlandin yhteystiedot kotisivuiltamme. Kaikki avoimet työpaikkamme löytyvät täältä!

Announcement bar for clients

Loukkaantumisista huolimatta kisan kärkeen – Lauran triathlon-taival

Win4Youth on yksi Adecco Groupin globaaleista yhteiskuntavastuuohjelmista, jossa liikunnalla kerrytetään varoja lasten ja nuorten hyvinvointiin. Ohjelman tarkoituksena on hyväntekeväisyyden ohella innostaa sekä kollegoitamme, työntekijöitämme että asiakkaitamme aktiiviseen elämäntapaan ja huomaamaan, että pienilläkin arkisilla teoilla voi saada päivään lisää energiaa ja edistää omaa hyvinvointia.

Joka vuosi Adeccolla valitaan maittain omat hyvinvointilähettiläät, jotka kannustavat hyvinvoinnin tukemisessa ja myös pääsevät osallistumaan erilaisiin urheilutapahtumiin – vuonna 2023 lähettiläämme kisasivat triathlonin huipputapahtumassa Lanzarotella. Suomen Adeccoa edusti Win4Youth-hyvinvointilähettilääksi valittu Laura Raukunen, ja tässä postauksessa Laura kertoo upeasta triathlon-taipaleestaan!

Lauran tavoitteena itsensä haastaminen ja toisten inspiroiminen

Kun hakuaika Win4Youth-hyvinvointilähettilääksi alkoi, Lauran ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, hakisiko hän lähettilääksi. ”Olin jo pitkään ajatellut, että Win4Youth-hyvinvointilähettilääksi pääseminen olisi ihan täydellinen mahdollisuus haastaa itseäni ja myös päästä tutustumaan Adeccon kollegoihin ympäri maailman”, Laura pohjustaa.

Laura halusi ennen kaikkea haastaa itseään sekä fyysisesti että henkisesti – ja samalla inspiroida ihmisiä ympärillään panostamaan hyvinvointiinsa. ”Olen terveen työelämän ja vapaa-ajan yhdistämisen puolestapuhuja, mutta tasapainon löytäminen ei ole aina helppoa,” Laura pohtii. ”Minulle liikkuminen antaa pienen breikin kiireisestä työ- ja lapsiarjesta, ja siksi olen halunnut Win4Youth-hyvinvointilähettiläänä inspiroida kollegoitani panostamaan työn ja vapaa-ajan tasapainoon, jotta virtaa löytyisi koko työpäivän ajalla ja sen jälkeenkin.”

Triathloniin valmistautuminen ei sujunut aivan mutkitta

Hyvinvointilähettiläät suorittavat Lanzarotella triathlonin olympiamatkan eli 1,5 kilometrin uintiosuuden, 40 km pyöräilyn sekä 10 kilometrin juoksun. Triathlonia edeltävät kuusi kuukautta menivät Lauran mukaan melkein kuin triathlonkuplassa, sillä arki pyöri pitkälti triathloniin valmistavien treenien ympärillä. Laura kuitenkin kokee, että varhaiset aamuherätykset ja lukuisat juostut, pyöräillyt ja uidut kilometrit olivat ehdottomasti vaivan arvoisia. ”Ei voi onnistua, ellei astu oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.”

”Triathloniin valmistautuessani ensisijainen tavoitteeni oli päästä hymy huulilla – tai itku kurkussa – maaliin asti yhdessä muiden hyvinvointilähettiläiden kanssa”, Laura naurahtaa.

Etukäteen Laura koki juoksun ja pyöräilyn vahvimmiksi lajeikseen, mutta ensimmäistä lajia eli uintia hän jännitti eniten. Huolta valmistautumiseen toi valmistautumisen viimeisinä viikkoina tapahtunut loukkaantuminen, joka sai Lauran epäilemään itseään aivan kisan alkuun asti.


Win4Youth-tapahtuma

Triathlon-päivä alkoi jännityksellä ja muuttui iloon

Triathlon käynnistyi lokakuisena sunnuntaina uintiosuudella. Lähtöviivalla Lauraa vähän jännitti, ja oman lisäjännityksensä toi se, että lähtö viivästyi 30 minuuttia. ”Ensimmäinen haaste oli pitää paineet kurissa lähtöä odotellessa – onneksi aallot olivat maltilliset ja auringonnousu oli upea,” Laura muistelee.

Puolentoista kilometrin uintiurakan jälkeen Laura kertoo, että olo oli kuin voittajalla, sillä hän oli saanut itselleen vaikeimman lajin suoritettua mallikkaasti. Pyöräilystä tuli Lauran lempilaji kisapäivänä – hän löysi itselleen sopivan tahdin ja pystyi jopa nauttimaan maisemista matkan varrella. Juoksun aikana Laura kuvailee kehossa virranneen niin paljon adrenaliinia, että hän pystyi tähtäämään parempaan aikaan kuin oli ajatellut.

Kannustaminen ja yhteishenki ilahduttivat Lauraa

”Viimeinen kilometri oli henkisesti ja fyysisesti rankin, mutta onneksi muiden kannustus auttoi. Maalissa sain kuulla, että olin Adeccon sarjan ensimmäinen nainen!” Laura iloitsee ja jatkaa: ”En olisi voinut olla tyytyväisempi suoritukseeni. Olen etenkin iloinen siitä, että minulla oli hauskaa! En olisi vielä puoli vuotta sitten uskonut pystyväni uimaan puoltatoista kilometriä putkeen avomeressä. Kaikki on kuitenkin mahdollista, kun vaan tekee töitä sen eteen!”

"Tuntui mahtavalta päästä maaliin kuuden kuukauden valmennuksen ja treenaamisen jälkeen. Parasta oli kuitenkin tutustua Adecco Groupin globaaleihin kollegoihin ja nyt minulla on työkavereita 30 eri maasta. Oli ihan huikea kokemus suorittaa kisat yhdessä 60 työkaverin kanssa”, Laura tiivistää.

Kirjoittaja
Adecco

Muita sinua kiinnostavia blogitekstejä