Announcement bar for clients

Matias Mäkiranta Adeccon uudeksi kesätoimitusjohtajaksi

Adecco on valinnut kahdeksannen kesätoimitusjohtajansa vastaamaan maailman suurimman henkilöstöratkaisuja tarjoavan konsernin maayhtiöstä Suomessa. CEO for One Month -kampanjan kautta kesätoimitusjohtajaksi valittu 21-vuotias Matias Mäkiranta saa yhden kesäkuukauden ajaksi vetovastuun Adeccon maayhtiöstä Suomessa.

Matias Mäkiranta Adeccon kesätoimitusjohtajaksi

Vuonna 2020 10 laudaturia kirjoittanut Mäkiranta opiskelee kolmatta vuotta taloustieteitä Lontoossa, ja hän on työskennellyt muun muassa liikkeenjohdon konsulttina, toimittajana ja tutkijana. Mäkiranta haki kesätoimitusjohtajaksi toistamiseen; hän haki ensimmäistä kertaa CEO for One Month -kesätoimitusjohtajaksi jo 16-vuotiaana. Kipinä kesätoimitusjohtajaksi hakemiseen syttyi uudelleen, kun yliopistolla pidetyssä paneelikeskustelussa oli mukana CEO for One Month -positiossa ollut henkilö. ”Työmarkkinat kiinnostavat minua paljon, joten oli luonnollista hakea tähän tehtävään, jotta pääsen hyödyntämään tietoa käytännössä”, Mäkiranta kuvailee.

Matias Mäkiranta ei osannut odottaa valituksi tulemista: ”Oli kova kilpailu kaikin puolin ja oli kova porukka - kuka tahansa olisi voinut voittaa.” Suomen maajohtaja Suvi Onkamo-Häkkinen oli tyytyväinen vuoden 2023 CEO for One Month -finalistien tasoon ja toteaa myös, että jokainen finalisteista olisi voinut tulla valituksin tehtävään. ”Kuka tahansa finalisteista tulee pärjäämään siinä, mitä päättää tehdä”, Onkamo-Häkkinen kuvailee. Mäkirannan valintaa puolsivat hänen monipuolinen taustansa ja kompetenssinsa. ”Vuoden 2023 kesätoimitusjohtajaksi valittiin henkilö, jonka strateginen ajattelu, tietty innovoiva lähestymistapa asioihin sekä terve nöyryys ja empaattisuus muun älyn lisäksi vakuuttivat”, Onkamo-Häkkinen perustelee.

Mäkiranta arvioi, että hänen monipuolinen taustansa niin liikkeenjohdon konsultoinnista, toimittajana työskentelystä ja tutkimustyöstä kuin kiinnostuksensa työmarkkinoihin tulevat hyödyttämään Adeccoa CEO for One Month -kuukauden ajan. ”Päätavoitteeni on kuitenkin oppia ja haastaa itseäni”, Mäkiranta kertoo.

DHL Supply Chain mukana arviointipäivässä

Tänä vuonna Adecco sai arviointipäivään yhteistyökumppanikseen varastointi- ja in-house logistiikan palveluntuottaja DHL Supply Chainin tunnistamaan tulevaisuuden talentteja. DHL Supply Chain on organisaatio, joka panostaa vahvasti henkilöstönsä kehitykseen ja sisäisiin urapolkuihin sekä mahdollistaa kansainvälisen uran logistiikan parissa, ja CEO for One Month -kampanjassa DHL Supply Chain toi näkemyksensä kandidaattien arviointipäivään.

Hakijakokemuksen kannalta merkityksellisiä ovat myös jatkuva kommunikaatio sekä turhan odottamisen minimointi. Jos hakija ei etene screenauksesta eli hakijoiden alkukartoituksesta pidemmälle, täytyykö hänen odottaa vastausta, kunnes lopullinen valinta on tehty? Jos taas hakemusten käsittely vie paljon aikaa, viikoittainen sähköposti haun tilanteesta ja etenemisestä parantaa hakijakokemusta huomattavasti.

Antti Saarinen, DHL Supply Chainin maajohtaja, oli ilahtunut finalistien osaamisesta. ”Tässä päivässä on hienointa se, että saa aivan uusia näkökulmia potentiaalisilta nuorilta osaajilta”, Saarinen toteaa ja kuvailee valintapäätöksen tekemistä haastavaksi: "Mietimme valintaa monesta eri kulmasta – jokainen finalisti on voittaja! Matias erottautui alusta asti joukosta. Hän on äärettömän älykäs ja hänellä on niin strategista ajattelua kuin kykyä huomioida muut. Matias on valmis pohtimaan eri vaihtoehtoja, eikä mene laput silmillä.”

CEO for One Month -kampanja edistää nuorten työllistymistä

CEO for One Month on Adecco Groupin pohjoismaisissa maayhtiöissä lanseerattu yhteiskuntavastuuohjelma, jonka tarkoituksena on edistää nuorten työllistymistä auttamalla nuoria pääsemään kiinni työelämään ja sijoittumaan kykyjään vastaamaan tehtäviin. CEO for One Month on nuorelle turvallinen tapa tutustua verkostoitua ja saada arvokasta kokemusta yritysmaailmasta – Adecco tukee ja innostaa nuoria tutustumaan rohkeasti työelämään vastuullisessa roolissa. Kampanjasta on tullut menestys lähes jokaisessa Adecco Groupin 60 maassa; kussakin kampanjaan osallistuvassa maassa valitaan vuosittain oma kesätoimitusjohtaja vetovastuuseen maayhtiöstä.

Rooli on toiminut ponnahduslautana usealle nuorelle työnhakijalle, ja esimerkiksi viime vuoden kesätoimitusjohtaja Antti Johansson on kesätoimitusjohtajakautensa päätteeksi jatkanut Adeccolla työnantajabrändin vahvistamiseen liittyvissä projekteissa.

CEO for One Month -haku herättää vuosittain hakijoiden keskuudessa runsaasti kiinnostusta, ja tänäkin vuonna hakemuksia saatiin Suomen organisaatioon yli tuhat. Hakijoita tehtävään houkuttelee roolin kansainvälisyyden ja vastuiden lisäksi houkutteleva palkka – työtehtävästään kesätoimitusjohtaja tienaa toimitusjohtajalle sopivan palkan, kymppitonnin kuussa. Matias Mäkiranta kehuu hakuprosessia selkeäksi: ”Jokaisessa vaiheessa alusta asti on saanut palautetta paljonkin, ja koko ajan on ollut tiedossa, mitä pitää tehdä. Vaikka hakuprosessissa on monta vaihetta, eivät ne ole liian työläitä.”

Lisäksi kesätoimitusjohtajalla on mahdollisuus päästä vastaamaan koko Adecco Groupin konsernista toimitusjohtaja Denis Machuelin rinnalla syksyllä, kun kaikkien CEO for One Month -kampanjaan osallistuvien maayhtiöiden kesätoimitusjohtajista valitaan yksi henkilö koko konsernin johtoon.

Lisää CEO for One Month -kampanjasta voi lukea Adecco Groupin sivullta.

LISÄTIEDOT:

Suvi Onkamo-Häkkinen, maajohtaja, Adecco Finland Oy

Sähköposti: suvi.onkamo-hakkinen@adeccogroup.com
Puh. +358 40 595 9753

Mia Berglund, Acting Head of Talent, Nordics, The Adecco Group

Sähköposti: mia.berglund@adeccogroup.com
Puh. + 46 76 9412701

Kirjoittaja
Adecco

Muita sinua kiinnostavia blogitekstejä