Kuinka luoda vahva LinkedIn-profiili?
LinkedIn on maailman suurin ammatillinen verkostoitumispalvelu, jolla on yli 700 miljoonaa käyttäjää yli 200 maassa. Se on palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat tuoda esille ammatillista osaamista ja kokemustaan. Sen kautta löytyy runsaasti työpaikkailmoituksia, ja käyttäjät pääsevätkin verkostoitumaan sekä uusien että aikaisempien työelämäkontaktien kanssa.
Miksi LinkedIn-profiilia tarvitaan?
LinkedIn on paikka, missä rekrytoijat ja työnantajat etsivät uusia osaajia. Jos olet etsimässä uutta työpaikkaa, se on palvelu missä sinun on tärkeää näkyä. CareerBuilderin laatiman tutkimuksen mukaan noin 70% työnantajista käyttää sosiaalista mediaa tutkiakseen ehdokkaita, ennen kuin heille tarjotaan työpaikkaa.
Se on myös paikka, jossa rekrytoijat tutkivat mahdollisuuksiaan. Jobviten tekemän tutkimuksen mukaan suuri osa vastanneista rekrytoijista kertoi, että he etsivät uusia kandidaatteja LinkedInista. Jos sinulla on vahva profiili, on hyvin mahdollista, että seuraava työnantajasi on yhteydessä sinuun, sen sijaan että tilanne olisi päinvastoin. Näytämme askelittain, miten rakennat vahvan profiilin maailman suurimmassa ammatillisessa verkostossa.
Huolella harkittu otsikko
Nimesi alapuolella on tilaa lyhyelle otsikolle. On tärkeää miettiä huolella, mitä päätät kirjoittaa tähän – otsikko nimittäin näkyy mm. hakutuloksissa, yhteydenottopyynnöissä, kollegalistassa ja viesteissä. Täten otsikko on ensimmäinen mahdollisuutesi esitellä ammattilaispersoonasi. Valitse muutama taitosi ja sopiva tehtävänimike, jotta potentiaaliset työnantajat näkevät mitä osaat ja minkälaiseen työhön voisit sopia.
Profiilikuva
Profiilikuva on pieni, mutta tärkeä yksityiskohta. Ihmisillä on taipumus muistaa kasvot paremmin kuin nimet. Kuvan ei tarvitse olla ammattikuvaajan ottama, mutta vältä sekavia taustoja ja kuvia, joissa kasvosi eivät näy kunnolla. LinkedInin keräämään dataan perustuvat tiedot kertovat, että tilit, joilla on profiilikuva, saavat 9 kertaa enemmän yhteydenottopyyntöjä ja 21 kertaa enemmän profiilivierailuja verrattuna tileihin ilman kuvaa.
Yhteenveto
Yhteenvedossa saat mahdollisuuden antaa kootun kuvauksen siitä, kuka olet, ja mitä osaamista ja kokemusta sinulla on. Tavallisesti vakionäkymä näyttää kolme ensimmäistä riviä yhteenvedostasi, joten varmista että aloitat yhteenvetosi oikein kiinnittääksesi lukijan huomion. Näe tämä osia myyntipuheenasi.
Kerro urasaavutuksistasi ja sekä muista saavutuksista, joista olet ylpeä. Anna esimerkkejä valmiuksistasi ja taidoistasi, ja jos mahdollista, kerro miten nämä ovat auttaneet sinua aikaisemmissa työtehtävissäsi. Jotta teksti olisi helposti luettava, voi olla hyvä idea käyttää ranskalaisia viivoja. Noin 40 sanaa on sopiva pituus yhteenvedolle.
Kokemus
Kun tuot esille aikaisempaa työkokemusta LinkedInissa, on tärkeää muistaa, että se on kuvaus aikaisemmista töistä, eikä pelkästään lista. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden kertoa taidoista, joita sinulla on ja kuinka olet hyötynyt niistä aikaisemmissa työpaikoissa. Varmista, että tehtävänimikkeesi on ajan tasalla, sillä se antaa 5 kertaa enemmän yhteydenottopyyntöjä, ja 8 kertaa enemmän profiilikävijöitä LinkedInin mukaan.
Helpottaaksesi lukukokemusta voit käyttää tässäkin kohdassa ranskalaisia viivoja – täten saat jaoteltua työtehtävät jokaisen työn alle. Varmista kuitenkin myös, että tuot esille saavutuksesi ja vastuualueesi. Sinun ei tarvitse mainita jokaista työpaikkaa mitä sinulla on ikinä ollut, vaan ota mukaan ne työpaikat, jotka sisältävät sinun mielestäsi relevantteja taitoja uraasi ajatellen.
Verkosto ja suositukset
Kun koet olevasi tyytyväinen profiiliisi, on aika verkostoitua! Verkostoitumalla vanhojen kollegoiden kanssa näytät, että sinulla on ammattimainen kontaktiverkosto ja olet digitaalisesti aktiivinen. Älä unohda lisätä henkilöitä, joiden kanssa opiskelit. Ja kyllä, on ihan okei lisätä myös perheenjäseniä ja ystäviä! Heillä saattaakin olla joku verkostossaan, joka voi auttaa sinua työn etsimisessä.
Suositukset aikaisemmilta kollegoilta ja johtajilta luo uskottavuutta profiiliisi. Kirjoita kollegoille, joiden kanssa olet työskennellyt läheisesti, ja pyydä heitä nostamaan esiin taitoja, joita haluat näyttää profiilissasi.
Mukautettu URL
Helppo mutta tehokas keino helpottaa rekrytoijia ja hakukoneita löytämään sinut, on mukauttaa LinkedIn-profiilisi URL-osoite. Mene profiiliisi, ja klikkaa ”Muokkaa URL” oikeanpuoleisesta yläkulmasta. Jos sinulla on yleinen nimi, on olemassa mahdollisuus, että juuri haluamasi URL on varattu. Valitse URL, joka on niin lähellä nimeäsi kuin mahdollista.
Viimeinen vihje – ole tarkkaavainen oikeinkirjoituksen ja kieliopin kanssa. Huolimattomilla kirjoitusvirheillä on negatiivinen vaikutus profiiliisi ja voit jäädä valitsematta tämän takia.
Lue lisää Adeccon työnhakuvinkkejä ja katso avoimet työpaikkamme!