Siirry pääsisältöön
Työnhakijalle Työnantajalle
Työntekijälle
Adecco yrityksenä Uutishuone Päivitä CV Rekisteröidy / Kirjaudu
Tallennetut työpaikat
English (United States)

Search for jobs

Hae työpaikkoja
Please select a correct location.
  • Kesätoimitusjohtajaksi
  • Työskentely Adeccolla
  • Avoimet työpaikat
  • Sisäiset työpaikat
  • Vinkkejä työnhakuun
  • Yhteystiedot
Työpaikka tallennettu
Voit tarkastaa kaikki tallentamasi työpaikkailmoitukset tässä.
Olet tallentanut enimmäismäärän työpaikkailmoituksia. Poista jokin työpaikkailmoituksista, niin voit tallentaa uuden.

YouAreHere

  1. Home
JAA

Viikon 19 puhutuimmat: työelämän top 5 trendit maailmalla

Etätyö=ylityö, EU antaa ohjeita turvalliseen töihin paluuseen, puolet maailman työvoimasta vaarassa – lue lisää mitä tapahtuu työelämässä maailmalla!

1. Kotoa työskenteleminen tarkoittaa pidempää työpäivää

COVID-19 -viruksen takia suuressa osassa maailmaa käyttöön otettujen sulkemistoimenpiteiden jälkeen monet ihmiset ovat siirtyneet työskentelemään kotona. Vaikka etätyökokeilua alun perin pidettiin mahdollisuutena työn joustavuuden lisääntymiseen, ei etätyöskentely ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista ilman kielteisiä seurauksia, Bloomberg:n artikkeli kertoo. Yhdysvalloissa kotoa työskentelevät ihmiset työskentelevät keskimäärin kolme tuntia päivässä enemmän kuin tavallisesti toimistossa työskennellessään; vastaava luku Ranskan, Espanjan ja UK:n työntekijöillä on keskimäärin kaksi tuntia päivässä. Lisäksi jatkuva ”aina aktiivinen” työkulttuuri on johtanut ylityöllistymiseen ja stressaantumiseen. Moni työntekijä olisi jo innokas palaamaan toimiston arkeen. Vaikka lisääntynyt etätyö onkin tuonut merkkejä tuottavuuden parantumisesta monessa yrityksessä, suurempi työtaakka sekä henkilökohtaisen ja työelämän tasapainottamisen haasteet ovat myös johtaneet korostuneeseen työuupumusriskiin.

2. EU: n terveys- ja turvallisuusohjeet turvalliselle töihin paluulle

Euroopan työterveys – ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) on julkaissut suuntaviivat turvalliselle työpaikoille paluulle. Lukuisat maat, kuten Itävalta, Tšekki ja Saksa, ovat jo ilmoittaneet aikovansa palata vähitellen uuteen normaaliin.  EU:n antamat suuntaviivat kattavat useita alueita, mukaan lukien riskinarviointi, työn jatkaminen sulkemisen jälkeen ja koronavirukselle altistumisen minimointi työssä. Työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komission jäsen Nicolas Schmit totesi ohjeen tarjoavan vastauksia työnantajien käytännön kysymyksiin. Samoin kolme johtavaa henkilöstöpalveluyritystä, mukaan lukien Adecco-konserni, ovat viime aikoina yhdistäneet voimansa auttaakseen yrityksiä ja työntekijöitä palaamaan turvallisesti töihin.

3. HR-johtajien ratkaiseva rooli koronaviruksen jälkeisellä aikakaudella

Globaali pandemia on pakottanut yritykset sopeutumaan nopeasti. Monet yritykset ovat tukeutuneet voimakkaasti henkilöstö- ja IT-osastojen työntekijöihin henkilöstön hyvinvoinnin varmistamiseksi ja liiketoiminnan ylläpitämiseksi. Nyt maiden talouksien asteittaisen uudelleenavaamisen edessä HR-osastot kohtaavat pian uusia haasteita koronaviruksen jälkeisessä ajassa, kirjoittaa BW-People. Poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi mielenterveys ja henkinen hyvinvointi korostuvat, työtilat muuttavat muotoaan ja innovaatio kukoistaa. Henkilöstöjohtajat ovat avainasemassa varmistamassa, että yritykset ovat valmiita hyödyntämään uusia mahdollisuuksia, jotka syntyvät tästä uudesta muuttuneesta todellisuudesta.

4. ILO: Työpaikkojen menetysten lisääntyessä lähes puolet maailman työvoimasta on vaarassa menettää toimeentulonsa

Kansainvälisen työjärjestön (ILO) mukaan COVID-19-pandemialla on tuhoisa vaikutus haavoittuvimpiin työntekijöihin ja satoihin miljooniin yrityksiin ympäri maailmaa. Keskiviikkona julkaistu ILO-monitori ennustaa, että epävirallisen talouden 1,6 miljardia työntekijää, joka koostaa lähes puolet maailman työvoimasta, on välittömässä vaarassa menettää toimeentulonsa. Tämä johtuu suurelta osin sulkemistoimenpiteistä ja siitä, että epävirallisen talouden työntekijät työskentelevät eniten kärsineillä aloilla. Kriisin vuoksi työaikoja on leikattu keskimäärin 10% ja tulot ovat pudonneet 60% maailmanlaajuisesti - Afrikassa ja Amerikassa 81 %, Aasiassa ja Tyynenmeren alueella 21,6% ja Euroopassa ja Keski-Aasiassa 70%. 

5. Selviytymisliiketoiminta tarkoittaa kilpailua uusista taidoista pysyä pinnalla

Synkkien talousennusteiden valossa työntekijät ympäri maailmaa ovat kiinnittäneet huomionsa uudelleenkoulutukseen ja ammattitaidon parantamiseen. Ennen COVID-19-pandemiaa arvioitiin, että miljardin ihmisen olisi kouluttautuva uudelleen tai hankittava täydennyskoulutusta vuoteen 2030 mennessä, mutta prosessi on kiihtynyt viime viikkoina. Bloombergin mukaan monien koulutusten kysyntä on lisääntynyt huomattavasti viime viikkoina, ja General Assemblyn kaltaiset koulutusorganisaatiot ovat nähneet huomattavan nousun online-opetuksen, -työpajojen ja -tapahtumien ilmoittautumisluvuissa. Samoin useat yritykset, jotka ovat viime viikkoina muokanneet tuotantoaan ja palveluitaan vastaamaan koronaviruksen tuomiin tarpeisiin, ovat joutuneet kouluttamaan henkilöstöstä uudelleen. Sekä työntekijöille että yrityksille uusien taitojen kehittämisestä onkin tullut välttämätöntä tässä uudessa taloudellisessa tilanteessa.





Etsi työpaikkoja
Yhteystiedot
Sisäiset työpaikat
Vinkit työnhakuun
Etsi toimipiste
Uutishuone

Adecco sosiaalisessa mediassa

  • Käyttöehdot
  • Tietosuojakäytäntö
  • Evästekäytäntö
  • Tietoturva ja tietojenkalastelu
  • Sivukartta
  • Arvonnat
© 2021 Finland