Viikon 38 puhutuimmat trendit maailmalta

Tämän viikon uutisnostot maailmalta sisältävät tietoa laskevasta työttömyydestä Yhdysvalloissa, K-kirjaimen muotoisesta talouden elpymisestä ja Z-sukupolven halusta työskennellä huipputeknologian parissa.
1. Viisi alaa, jotka eivät palaa vanhaan normaaliin COVID-19 -pandemian jälkeen
Elpymisen merkeistä huolimatta koronaviruspandemian jälkeen taloudet eivät todennäköisesti näytä samanlaisilta kuin pandemiaa edeltävänä aikana. Työmarkkinoidemme muutokset, teknologian hyödyntämisen kasvu, kuluttajien käyttäytymisen muutokset ja muuttuvat ajatuksemme siitä, miten, missä ja milloin haluamme työskennellä, tulevat ajamaan pysyvää muutosta. Automatisoinnin kiihtymisen sekä sähköisen kaupankäynnin, etätyön ja verkko-opiskelun lisääntymisen myötä monet alat joutuvat sopeutumaan selviytyäkseen, kirjoittaa CNN: n Gad Levanon. Tämä johtaa työpaikkojen menetyksiin esimerkiksi myyntialalla, toimisto- ja hallintotyössä, korkeakoulujen opetustyössä, lento- ja majoitusalalla sekä rakennusalalla.
2. Ylimääräiset vapaat vanhemmille aiheuttavat riitoja yrityksissä
Koronaviruspandemian alkaessa monet yritykset, kuten Facebook, Salesforce, Google ja Microsoft, tarjosivat ylimääräisiä viikkoja palkallista vapaata työntekijöille, joiden oli hoidettava lapsiaan kotona koulujen ja päivähoitopaikkojen suljettua ovensa. Tällaiset käytännöt ovat synnyttäneet kuilun perheellisten ja lapsettomien työntekijöiden välillä, selittää New York Times. Lapsettomat työntekijät ovat pitäneet tarjottuja etuuksia epäoikeudenmukaisina, kokien, että monet edut suosivat työntekijöitä, joilla on lapsia. He ovat ilmaisseet turhautumisensa vahvasti yritysten sisäisillä foorumeilla pakottaen johdon harkitsemaan lähestymistapaansa ja pohtimaan lisäetujen tarjoamista myös työntekijöille, joilla ei ole lapsia kotona hoidettavanaan.
3. 91% Z-sukupolvesta kokee mahdollisuuden työskennellä huipputeknologian parissa vaikuttavan heidän työnvalintaansa
Z-sukupolvi on teknisesti taitavin sukupolvi. Vuosina 1996-2010 syntyneet ovat kasvaneet internetin ja sosiaalisessa median maailmassa, ja tämä on vaikuttanut positiivisesti heidän kykyynsä navigoida tekniikan maailmassa. Ei olekaan yllättävää, että 80% Z-sukupolven edustajista haluaa työskennellä huipputeknologian kanssa ja jopa 91% sanoo tämän vaikuttavan heidän työn valintaansa, kirjoittaa Cathy Hackl Forbesista. Pandemian keskellä teknologian hyödyntäminen on auttanut monia nuoria aloittamaan uransa. Mutta vaikka monilla nuorilla on tarvittavat tekniset taidot, he ymmärtävät usein kaipaavansa tarvittavia pehmeitä taitoja ja kokemusta. Oma tutkimuksemme onkin osoittanut, että yrityksille, jotka ovat valmiita investoimaan vanhempien työntekijöiden osaamisen kehittämiseen ja antamaan samalla mahdollisuuden nuoremmille osaajille, avautuu loputtomia mahdollisuuksia.
4. Talouden elpyminen K-kirjaimen muotoisesti aiheuttaa huolta toimialojen epätasaisesta toipumisesta
Talouden toipuminen koronaviruksesta on ottamassa muotoa, jota harva on osannut odottaa. Palautumista seuraavat käyrät ovat alkaneet muistuttaa K-kirjainta. Tämä tarkoittaa, että jotkut talouden segmentit toipuvat nopeasti, mutta toiset jatkavat kamppailuaan. CNBC: n mukaan eniten kärsiviä aloja ovat palvelu- ja ravitsemusalat, etenkin ravintolat. Toisaalta K-muotoinen elpyminen hyödyttäisi suuria vähittäiskauppoja ja talousalan laitoksia.
5. Yhdysvaltain työttömyysaste laskee alle 10 prosentin yritysten alkaessa uudelleen palkata henkilöstöä
Yhdysvaltain työttömyysaste laski voimakkaasti elokuussa, BBC kertoo. Virallisten tietojen mukaan yritykset loivat viime kuussa noin 1,4 miljoonaa uutta työpaikkaa, laskien työttömyysasteen alle 10 prosentin, ollen nyt 8,4%. Vaikka työttömyys on edelleen korkeampi kuin ennen pandemiaa, on lukema paljon pienempi kuin ekonomistit ennustivat vasta muutama kuukausi sitten. Neil Williams, Federated Hermesin vanhempi taloudellinen neuvonantaja, muistuttaa kuitenkin, että "vaikka työpaikkoja täytettäisiin edelleen tällä vauhdilla, helmikuusta lähtien työttömiksi joutuneiden 12 miljoonan työntekijän palaaminen työelämään tulee kestämään vielä yhdeksän kuukautta."