cd0e2cda14c22
Siirry pääsisältöön
Työnhakijalle Työnantajalle
Työntekijälle
Adecco yrityksenä Uutishuone Päivitä CV Rekisteröidy / Kirjaudu
Tallennetut työpaikat
English (United States)

Search for jobs

Hae työpaikkoja
Please select a correct location.
  • Kesätoimitusjohtajaksi
  • Työskentely Adeccolla
  • Avoimet työpaikat
  • Vinkkejä työnhakuun
  • Yhteystiedot
Työpaikka tallennettu
Voit tarkastaa kaikki tallentamasi työpaikkailmoitukset tässä.
Olet tallentanut enimmäismäärän työpaikkailmoituksia. Poista jokin työpaikkailmoituksista, niin voit tallentaa uuden.

YouAreHere

  1. Home
JAA

Viikon 28 puhutuimmat: työelämän top 5 trendit maailmalla

Alle 25-vuotiaat työntekijät työskentelevät todennäköisimmin ammateissa, joissa fyysistä etäisyyttä muihin on lähes mahdoton pitää. Kuinka virtuaalinen yhdessä työskentely voi parantaa työntekijöiden tuottavuutta? Millenniaaleilla sekä Z-sukupolven edustajilla on tärkeä rooli ”paremman normaalin” luomisessa. Lue tämän viikon puhutuimmat työelämän aiheet maailmalta!

1. Kuinka virtuaalinen yhdessä työskentely voi lisätä työntekijöiden tuottavuutta

Toimistossa kollegoiden ympäröimänä työskentely voi lisätä työn tuottavuutta. Johtaako etätyön yleistyminen perinteisen toimistossa työskentelyn loppumiseen? Voidaanko toimistossa työskentelyä korvata? Vaikuttaa siltä, että virtuaalisella yhdessä työskentelyllä tämäkin voidaan korvata. Forbesin Ashira Prossack selventää, että virtuaalisella yhdessä työskentelyllä ei tarkoiteta toisille puhumista internetin välityksellä. Sen sijaan, ”kaikki puheluun osallistujat sitoutuvat pyhittämään ajan työskentelylle.” Jotta tämä toimisi, on olemassa kaksi tärkeää sääntöä: ensinnäkin, kaikkien osallistujien tulee käyttää videoyhteyttä. Toiseksi, osallistujien ei tulisi käyttää mykistystoimintoa. ”Kuten taustamelu kahvilassakin saattaa auttaa toisia tuottavuudessa, tietokoneen näppäimistöstä tuleva naputtelu saattaa motivoida toisia työskentelemään tehokkaammin”, Prossack lisää.

2. Viisi tapaa edistää digitaalista kaupankäyntiä koronaviruksen jälkeisessä maailmassa

Kun fyysistä hyödykkeiden sekä ihmisten liikkuvuutta on pandemiasta johtuen rajoitettu laajasti, maiden rajat ylittävästä verkkokaupasta, digitaalisista maksuista sekä puhelinkokoustamisesta liikekumppaneiden kanssa on tullut välttämättömyyksiä. Kuitenkin digitaalinen palveluihin keskittyvä kaupankäynti on kohdannut merkittäviä haasteita. Yritysten välinen kasvava kuilu digitaalisiin valmiuksiin liittyen sekä yksityisyyteen ja kyberturvallisuuteen liittyvät huolet asettavat esteitä kaupankäynnille ja johtaa digitaaliseen protektionismiin. Seuraavat viisi askelta voivat auttaa näiden haasteiden ratkaisemisessa: 

- Edistä tulevaisuuteen katsovia kauppasopimuksia

- Tee toimenpiteitä tukeaksesi parempaa teknologioiden yhteentoimivuutta yrityksessäsi

- Digitalisoi kaupankäyntidokumentit

- Varmista, että kaikilla työntekijöillä yrityksessäsi on yhtäläiset digitaaliset valmiudet

- Rakenna luotettavia teknologioita kaikille

3. Useat alle 25-vuotiaat työskentelevät tehtävissä, joissa fyysinen etäisyys muihin ei ole välttämättä edes vaihtoehto

Kun useilla toimistotyöntekijöillä on ollut mahdollisuus työskennellä etänä viimeisimpien kuukausien aikana, toisille COVID-19 on tehnyt harvinaisen selväksi, että mahdollisuuksia etätyöhön ei valitettavasti ole. Esimerkiksi hoitajien, kampaajien sekä kassatyöntekijöiden ammateissa etätyötä ei voi tehdä. Vaikutus eri ikäryhmiin ei ole myöskään jakautunut tasaisesti. Amerikkalaisista alle 25-vuotiaista työntekijöistä ainoastaan puolella on työpaikat, joissa fyysisen etäisyyden säilyttäminen on mahdollista – verrattuna vanhempiin työntekijöihin, joista 2/3 voivat työskennellä pitämällä fyysistä etäisyyttä muihin.  Iso osa nuorista nimittäin työskentelee esimerkiksi matkailu- tai ravintola-alan tehtävissä, joissa ollaan kasvotusten asiakkaiden kanssa. Lue lisää aiheesta Wall Street Journalin artikkelista.

4. Millenniaaleilla sekä Z-sukupolven edustajilla on tärkeä rooli ”paremman normaalin” luomisessa

Koronaviruksesta johtuvista haasteista, taloudellisesta kriisistä sekä massaprotesteista huolimatta nuoret sukupolvet keskittyvät elämän valoisiin puoliin Deloitten toteuttaman kyselyn mukaan. Raportti kertoo, että millenniaalit sekä Z-sukupolvi arvostavat etätyön mahdollisuutta yhä enemmän, 60% kertoo toivovansa mahdollisuuden etätyöskentelyyn jatkuvan. Kasvava joustavuus työelämässä auttaisi heitä pienentämään stressiä sekä saavuttamaan paremman vapaa-ajan ja työelämän tasapainon. 2019 vuoden lopussa lojaalisuus työnantajiin oli kasvussa, mutta jää nähtäväksi onko pandemiasta johtuneella työpaikkojen menetyksellä tähän vaikutusta tulevina kuukausina.

5. Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri lupaa ”jokaiselle nuorelle mahdollisuuden oppisopimukseen tai työharjoitteluun”

Osana uutta suunnitelmaansa Yhdistyneen kuningaskunnan talouden lähtölaukausta sekä 5 miljardin punnan investointia koronaviruksen jälkeisiä infrastruktuuriprojekteja varten, Boris Johnson lupaa nuorille ”mahdollisuustakuun”, joka takaa oppisopimuksen tai työharjoittelun jokaiselle nuorelle. Kuten FE Week kertoo, uuden käytännön yksityiskohdat tai kokonaiskustannukset eivät ole vielä selvillä. Maan valtiovarainministeriltä Rishi Sunakilta odotetaan pian päivitystä hallituksen esittämään talouden elvytyssuunnitelmaan liittyen.

Etsi työpaikkoja
Yhteystiedot
Sisäiset työpaikat
Vinkit työnhakuun
Etsi toimipiste
Uutishuone

Adecco sosiaalisessa mediassa

  • Käyttöehdot
  • Tietosuojakäytäntö
  • Evästekäytäntö
  • Tietoturva ja tietojenkalastelu
  • Sivukartta
  • Arvonnat
© 2022 Finland