Siirry pääsisältöön
Työnhakijalle Työnantajalle
Työntekijälle
Adecco yrityksenä Uutishuone Päivitä CV Rekisteröidy / Kirjaudu
Tallennetut työpaikat
English (United States)

Search for jobs

Hae työpaikkoja
Please select a correct location.
  • Kesätoimitusjohtajaksi
  • Työskentely Adeccolla
  • Avoimet työpaikat
  • Vinkkejä työnhakuun
  • Rekrykoulutus DHL
  • Yhteystiedot
Työpaikka tallennettu
Voit tarkastaa kaikki tallentamasi työpaikkailmoitukset tässä.
Olet tallentanut enimmäismäärän työpaikkailmoituksia. Poista jokin työpaikkailmoituksista, niin voit tallentaa uuden.

YouAreHere

  1. Home
JAA

Viikon 27 puhutuimmat: työelämän top 5 trendit maailmalla

Miksi nuoret ovat niin optimistisia tulevaisuuden suhteen? Ovatko oppisopimukset Britanniassa soveltuvia tarkoitukseensa? Mitä ominaisuutta toimitusjohtajat etsivät etätyöntekijöissä? Miltä tulevaisuuden työ näyttää? Lue tämän viikon puhutuimmat työelämän aiheet maailmalta!

1. 75% Z-sukupolven edustajista uskoo, että COVID-19 johtaa uudenlaisiin uramahdollisuuksiin.

Uusi tuhannelle 13-17-vuotiaalle nuorelle toteutettu kysely paljastaa, että Z-sukupolven edustajat ovat koronaviruksesta huolimatta optimistisia tulevaisuuden suhteen. 79% vastaajista uskoo, että koronavirus luo uudenlaisia työmahdollisuuksia, ja 66% uskoo, että heidän sukupolvensa tulee luultavasti työskentelemään enemmän freelance-töissä kuin heitä edeltävät sukupolvet, kirjoittaa Mark C. Perna Forbesille. Melkein puolet (45%) ei aio muuttaa urasuunnitelmiaan pandemiasta johtuen, mutta noin kolmasosa (34%) uskoo, että COVID-19 tulee alentamaan heidän tulojaan heidän elämänsä aikana. Mitä tulee yleisiin elämänsuunnitelmiin, nuorimpaan sukupolveen ei koronaviruksen tuoma epävarmuus näytä vaikuttaneen. 73% vastaajista kertoo uskovansa, ettei pandemia vaikuta negatiivisesti heidän menestymiseensä tai onnellisuuteensa.

2. Oppisopimukset Britanniassa eivät tuo lisää sosiaalista liikkuvuutta

Sosiaaliseen liikkuvuuteen keskittyvän komission julkaiseman raportin mukaan oppisopimusjärjestelmän katsotaan pettäneen Englannin vähäosaiset nuoret. Koronavirus on huonontanut tilannetta entisestään, mutta jopa ennen pandemiaa vähäosaisista taustoista tulevia nuoria aloitti työssä oppisopimuksella 36% vähemmän verrattuna muihin ihmisryhmiin, joissa laskua tapahtui 23%.

3. Toimitusjohtajat arvostavat työntekijöissä itsenäisyyttä sekä oma-aloitteisuutta

Toimitusjohtajien sekä osastonjohtajien mukaan ominaisuus, jonka ansiosta sinut voidaan palkata etätyöntekijäksi, on kyky työskennellä itsenäisesti sekä oma-aloitteisesti. Finder.com.au -vertailusivuston perustaja ja toimitusjohtaja Fred Schebestan palkatessa ihmisiä etätyöpositioon on tärkeää, että henkilö on proaktiivinen sekä asenteeltaan innokas. Australialaisen eläkerahaston, Student Superin toimitusjohtaja ja perustaja Andrew Maloney toteaa kyseisen ominaisuuden olevan tärkeä, koska jo olemassa oleville kasvotusten toimistolla työskenteleville tiimeille on yleisesti helpompaa alkaa työskennellä tarpeen vaatiessa etänä. Yrityksessä jo valmiiksi työskentelevät tuntevat myös yrityskulttuurin sekä vuorovaikutustavat, toisin kuin henkilö, joka ei ole koskaan aikaisemmin työskennellyt kyseisessä yrityksessä. Toisin sanoen, täysin etänä työskenteleville oma-aloitteisuus sekä itsenäinen ote työhön ovat välttämättömyyksiä. Lue enemmän aiheesta tästä.

4. Osa yrityksistä kustantaa työntekijöidensä kotitoimistot

Maailmassa siirrytään pikkuhiljaa työelämän uudelle aikakaudelle, joka rakentuu yhä enemmän joustavuuden sekä etätyön ympärille. Tämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen asia, miltä se saattaa vaikuttaa. Kuinka voidaan esimerkiksi varmistaa, että työntekijöillä on oikeanlaiset työvälineet etätyöskentelyä varten kotonaan? Ratkaistakseen pulman, useat yritykset suunnittelevat tarjoavansa stipendejä tai kertaluonteisia maksuja työntekijöilleen auttaakseen heitä rakentamaan työpisteen kotiinsa. Esimerkiksi verkkokauppa-alustoja tarjoava Shopify tai Twitter ovat äskettäin kertoneet olevansa sitoutuneita maksamaan 1000 dollaria jokaiselle etänä työskentelevälle työntekijälleen. Samaan aikaan Sveitsissä tuomioistuimen toukokuisen päätöksen mukaan yritysten täytyy maksaa osa työntekijöiden vuokrasta, mikäli heidän oletetaan työskentelevän kotona.

5. Minkälainen on työn tulevaisuus? Uusi tutkimus paljastaa viisi trendiä

Citi, yksi maailman suurimmista rahoituslaitoksista yhdessä Oxfordin yliopiston kanssa on julkaissut ”Technology At Work v5.0 – A New World of Remote Work” -raportin, jossa on tunnistettu viisi etätyöskentelyn vallankumouksesta syntynyttä trendiä, jotka muuttavat tapamme työskennellä tulevaisuudessa:

- COVID-19 pandemia on kiihdyttänyt etätyöhön siirtymistä, mikä taas nopeuttaa digitaalista vallankumousta sekä 5G-verkon levittäytymistä. Nämä muutokset puolestaan luovat uusia työpaikkoja esimerkiksi telerobotiikan sekä lisätyn että virtuaalisen todellisuuden aloille.

- Nopea etätyöhön siirtyminen on korostanut työelämän epätasa-arvoisuutta. Pystyäksemme tulevaisuudessa kasvattamaan joustavuutta vastaavissa poikkeustilanteissa, meidän täytyy olla entistä innovatiivisempia.

- Koulutusteknologian käyttöönotossa odotetaan tapahtuvan edistystä, kun ihmisten asenteet oppimista kohtaan ovat muuttuneet.

- Liikematkustus tulee vähenemään, kun yritykset huomaavat etätapaamisten mukavuudet. Virtuaalitapaamiset korvaavat osittain ainakin toistaiseksi kasvotusten tapahtuvat kohtaamiset.

- Etätyöllä on ollut positiivinen vaikutus ympäristöön. Useat ihmiset saattavat tulevaisuudessakin valita etätyöskentelyn vähentääkseen ilmansaasteita.

Etsi työpaikkoja
Yhteystiedot
Sisäiset työpaikat
Vinkit työnhakuun
Etsi toimipiste
Uutishuone

Adecco sosiaalisessa mediassa

  • Käyttöehdot
  • Tietosuojakäytäntö
  • Evästekäytäntö
  • Tietoturva ja tietojenkalastelu
  • Sivukartta
  • Arvonnat
© 2021 Finland