Siirry pääsisältöön
Työnhakijalle Työnantajalle
Työntekijälle
Adecco yrityksenä Uutishuone Päivitä CV Rekisteröidy / Kirjaudu
Tallennetut työpaikat
English (United States)

Search for jobs

Hae työpaikkoja
Please select a correct location.
  • Kesätoimitusjohtajaksi
  • Työskentely Adeccolla
  • Avoimet työpaikat
  • Sisäiset työpaikat
  • Vinkkejä työnhakuun
  • Yhteystiedot
Työpaikka tallennettu
Voit tarkastaa kaikki tallentamasi työpaikkailmoitukset tässä.
Olet tallentanut enimmäismäärän työpaikkailmoituksia. Poista jokin työpaikkailmoituksista, niin voit tallentaa uuden.

YouAreHere

  1. Home
JAA

Viikon 21 puhutuimmat: työelämän top 5 trendit maailmalla

Perustulo, nuorten työllisyys ja virtuaaliset työharjoittelut. Mitä muuta tapahtuu tällä hetkellä työelämässä maailmalla? Lue lisää!

1. Suomen perustulokokeilu johti kasvaneeseen onnellisuuteen, mutta ei parempaan todennäköisyyteen työllistyä

Perustulokokeiluun osallistuneet olivat onnellisempia saadessaan ilmaista rahaa, mutta kokeilu ei kuitenkaan kasvattanut heidän todennäköisyyttään saada töitä, nämä olivat Suomessa toteutetun kahden vuoden kestoiseen perustulokokeiluun liittyvän tutkimuksen loppupäätelmät. Yli 2000 25-58 vuotiasta työtöntä valittiin sattumanvaraisesti perustulokokeilua varten, jossa heille annettiin 560 € kuukaudessa. Tutkimustulokset olivat yleisesti ottaen samassa linjassa vuoden 2019 tulosten kanssa: ohjelmalla oli pienet vaikutukset työllisyyteen, mutta se johti parempaan kokemukseen omasta taloudellisesta turvallisuudesta sekä henkisestä hyvinvoinnista. Perustulo keskustelunaiheena on noussut uudelleen pinnalle koronaviruspandemiasta johtuvista syistä, kun useat ihmiset ovat tulleet riippuvaisiksi sosiaaliturvasta.

2. Suurin osa britannialaisista työntekijöistä haluaa jatkaa etätöitä

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä, jotka COVID-19 on pakottanut etätöihin, jatkavat mielellään työskentelyä kotoa käsin. Tutkimus on julkaistu ajankohtana, jolloin Boris Johnson teki päätöksen, että työntekijät voivat asteittain palata toimistoillensa. Siitä huolimatta 57% kyselyyn osallistuneista työskentelisi mieluiten kotona ainakin toukokuun loppuun saakka. 18-24 vuotiaat nuoret ovat innokkaimpia palaamaan toimistolle heti. Heistä 68% palaisi mieluiten jo työpaikoilleen. Pienistä töihin palaamiseen liittyvistä erimielisyyksistä huolimatta, suurin osa ihmisistä (70%) ymmärtää terveyden ja turvallisuuden tärkeyden ja on valmiita hyväksymään laajamittaisiakin varotoimia töihin palaamista varten. HR-alan johtavat yritykset ovat koonneet ohjeet, jotta toimistoille palaaminen sujuisi mahdollisimman helposti.

3. Teknologiajätit pidentävät etätyöskentelyään

Etätyöskentelyyn liittyvä trendi on tullut pysyäkseen (ainakin toistaiseksi). IBM on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan 54% aikuisista haluaa työskennellä etänä suurimman osan ajasta pandemian jälkeenkin. Osa yrityksistä, mukaan lukien teknologiajätit Twitter, Facebook ja Google, on jo toteuttamassa suunnitelmiaan etätyön jatkamisesta pandemian jälkeenkin. Twitterin toimitusjohtaja on hiljattain sanonut, että Twitter sallii työntekijöidensä työskennellä etänä jatkossakin aina heidän niin halutessaan, kun taas Google ja Facebook pidentävät etätyöjärjestelyitään vuoteen 2021 saakka.

4. COVID-19 saattaa johtaa korkeampaan nuorisotyöttömyyteen

Nuoret on yksi eniten koronaviruspandemiasta aiheutuneista haittavaikutuksia työelämän saralla kärsinyt ihmisryhmä. Viimeisimmät luvut Isosta-Britanniasta, Kanadasta ja Uudesta-Seelannista vahvistavat, että pandemia voi johtaa ennätyksellisiin nuorisotyöttömyyslukuihin. Isossa-Britanniassa 640 000 nuorta lisää tulee jäämään ilman työpaikkaa tänä vuonna, jolloin kokonaisluku nousee yli miljoonaan. Näkymät ovat melko synkät suurelle osalle 800 000:sta seuraavien kuukausien aikana valmistuvista nuorista, kun vähittäiskauppa, kahvilat ja baarit kokevat negatiivisia liiketoiminnallisia eristäytymisestä johtuvia seurauksia sekä harjoittelupaikkoja saatetaan perua rahoituksen puutteesta johtuen. Uudessa-Seelannissa työttömyysetuuksien piirissä olevien nuorten määrä on lisääntynyt 50% koronaviruspandemian aikana, kun taas Kanadassa 30% työttömistä on nuoria. Lisäksi valmistuneet, jotka aloittavat uransa taloudellisen taantuman aikana voivat odottaa ansaitsevansa 5% vähemmän elämänsä aikana, mikä todistaa, että koronaviruspandemialla on pitkäaikaisia seurauksia.

5. Wall Streetin kesäharjoittelupaikat järjestetään virtuaalisena tänä vuonna

Vaikka useita harjoitteluohjelmia on peruttu koronaviruksesta johtuen, harjoitteluohjelmia tullaan silti järjestämään, tosin virtuaalisesti. Business Insider raportoi, että useat Wall Streetin pankit suunnittelevat kesäharjoitteluohjelmia, jotka ovat joko kestoltaan lyhyempiä tai toteutetaan kokonaan etänä. Tähän ratkaisuun on päädytty, koska usein yritysten harjoitteluohjelmat ovat tärkeä tapa houkutella erittäin haluttuja junior-tason talentteja sekä myös muiden avointen työpaikkojen täyttämistä varten. Esimerkiksi Goldman Sachs, Bank of America ja Morgan Stanley suunnittelevat vastaanottavansa harjoittelijat virtuaalisesti tänä vuonna, kun taas Citi lyhentää harjoitteluohjelmansa kestoa viiteen viikkoon. 


Etsi työpaikkoja
Yhteystiedot
Sisäiset työpaikat
Vinkit työnhakuun
Etsi toimipiste
Uutishuone

Adecco sosiaalisessa mediassa

  • Käyttöehdot
  • Tietosuojakäytäntö
  • Evästekäytäntö
  • Tietoturva ja tietojenkalastelu
  • Sivukartta
  • Arvonnat
© 2021 Finland